Te căsătorești. Și vrei ca ziua nunții tale să fie perfectă! Știu că vrei asta, toată lumea gândește la fel!

Rețeta pentru perfecțiune este atât de simplă că este perfect posibil să o treci cu vederea. Nu vreau să crezi că eu dețin adevărul. Fii sigură de asta, am văzut mai mult de patru sute de nunții în toată cariera mea de fotograf de nuntă.

Toate nunțile au două obiective majore (sau ar trebui să aibă):

- doi oameni să se căsătorească

- toți participanții să se distreze

Aproape de fiecare dată, mireasa și mirele (și toți ceilalți) se străduiesc să împlinească primul obiectiv, încărcându-l de o sumedenie de detalii: invitații, ore, cine, când, decorațiuni (mii), rochii, pantofi, muzică, fotografi, videografi... Lista ar putea umple o carte.

În momentul în care reușești să notezi toată lista de detalii, uiți deja de cel de-al doilea (și poate cel mai important) obiectiv: să te distrezi!

Distracție la propria ta nuntă?

Motivul prezenței celorlalți la nunta ta este căsătoria. E considerat perfect normal ca tu să fii cea mai fericită persoană de la nunta ta. Tu ar trebui să o savurezi la maxim.

Dar ce se întâmplă, în realitate? Majoritatea mireselor încearcă, întreaga zi, să aducă totul cât mai aproape de perfecțiune. Și știi ceva? Vor fi lucruri imperfecte la nunta ta. În loc să te dai peste cap făcând pe 'fata bună la toate', încearcă să fii zen. Nu spun că nu ar trebui să te preocupe detaliile. Dar oprește-te din îngrijiorări în dimineața nunții. Spune STOP.

Nu vei avea alt buchet dacă cel pe care tocmai l-ai primit nu arată fix ca în imaginația ta. Și sigur nu vei cânta tu mai bine decât formația pe care ai adus-o pe scenă. Enervându-te pentru fiecare mic sau mare detaliu vei reuși să îți faci ziua un mic coșmar. Și nu vei rezolva fix nimic.

Nunta e o sărbătoare. Se presupune că ar trebui să fii fericită. Altfel, toate eforturile se duc pe apa sâmbetei. Te rog să-ți trăiești nuna la maxim, durează foarte-foarte puțin.

Poate te întrebi de ce îți spun toate astea? Sunt fotograf de nuntă și fototografiez realități, încercând să simplific tot ce văd și să aduc în amintire esențialul. Atunci când ești supărată, fotografiile vor arăta asta. Dacă strălucești, vei vedea fericirea ta în imagini. Așadar, e în interesul meu să-ți trăiești ziua nunții ca o vedetă.

Iată, pe scurt, ce poți face pentru o nuntă incredibil de bine trăită:

- plănuiește lucruri simple, cu potențial minim de a da greș.

- poartă o rochie care te reprezintă și ți-e confortabilă (ia în considerare căldura verii, dansul, oboseala).

- alege cu atenție muzica. E aproape singurul aspect ce influențează distracția la nunta ta.

- părinții pot fi o sursă de stres dacă le permiți să creadă că ei știu mai bine cum se face o nuntă.

- stai în mijloc. Oamenii vor să vadă motivul prezenței lor acolo iar mireasa e mai vizibilă decât mirele.

- acordă importanță amintirilor tale. Angajează fotografi și videografi cu care te simți bine și care empatizează cu nevoile tale. Bugete mici egal amintiri palide.

- locația nu are atâta importanță pentru fotografie. Atitudinea da. Ai încredere în fotograful tău, nu vrei să vezi poze cu clădiri și parcuri ci cu tine și iubitul tău.

- angajează servicii de încredere și deleagă toate responsabilitățile.

- investește în ceea ce e important. Trebuie să arăți bine ca să te simți bine.

Meriți să te distrezi la nunta ta!


Vrei să citești mai mult?