A trecut Convenția Fotografilor de Nuntă din România WeddingStaff 2016. Vom construi un material frumos despre ce s-a întâmplat acolo: 7 lectori, 227 de participanți prezenți, mult suflet, multe povești, multe de învățat.

Dar, până atunci, prezentăm rezultatele concursului de fotografie și ale concursului de articole derulate înaintea Convenției. Premiile sunt consistente și sperăm că fiecare dintre participanți are de învățat din imaginile și articolele câștigătoare.

Juriul a fost format din prietenii WeddingStaff Adam Alex, Igor Schimbător și Louis Guermond. Primii doi sunt fotografi de nuntă de valoare. Louis este un obișnuit al Saloanelor de Fotografie, un om care jurizează fotografie și are cultura fotografică să o facă, fără a fi fotograf de nuntă. Imaginile au fost jurizate în anonimitate, scorul minim fiind 3 (1x3), cel maxim fiind 30 (10x3).

Observații ale juriului? Adam Alex a spus că scorul mediu fotografiilor participante ar fi de 70-75 din 100 maxim. Iar Louis (am fost prezenți când juriza, o încântare să auzi discuțiile lui cu fiecare imagine) ne-a transmis:

Conventia s-a terminat prin decernarea premiilor(cu valoare deloc neglijabila) ptr a recompense texte si 10 imagini pe care am avut onoarea sa le jurizez alaturi de alti doi fotografi. Imaginile recompensate sunt in majoritate alb-negru, portrete si instantanee, care “vorbesc” si pot intra, fara nici o tagada, in categoria fotografiei de arta si care n-ar pali in niciun salon international. Majoritatea celorlalte fotografii (restul pana la 250) corespund cerintelor clientelei, astfel ca amintirile zilei respective sa fie memorabile. Cum i-am spus si lui Daniel si Marius, organizatorii, cateva imagini sufera de lipsa reincadrarii prin care sa se gaseasca (foto)compozitia optima si sa se renunte la partile inutile si sa fie scos in evidenta esentialul. Asta este relativ simplu prin lectura vizuala a imaginilor, vizite prin galerii de arta si multa practica.

In concluzie, tinerii artisti ar putea sa fie (simultan) acceptati de clientela lucrand intr-un gen de fotografie profesionist: un amestec de fotografie de strada, fotografie intima, fotografie de teatru si amintiri familiale care vor ramane anonime. O mina de aur ptr viitori cercetatori in arheologie fotografica!

Articolele au fost jurizate de către noi. Sperăm să constituie un exercițiu bun înspre materiale scrise mai bogate în conținut bun cu și despre fotografia de nuntă.

Rezultate concurs fotografie

1. Joco Katai - Epson L1800 și o temă Wordpress FloThemes. 24 puncte

2. Maia Schiopu - Epson L850 + 1 temă Wordpress FloThemes. 23 puncte

3. Adrian Moscaliuc - Epson L810. 22 puncte

4. Florin Lungu - Nikon Coolpix AW120. 20 puncte

5. Sebastian Sabo - Nikon Coolpix L340. 19 puncte

6. Cătălin Cîmpan - Nikon Coolpix L340. 19 puncte

7. Alin Sîrb - Epson L220. 18 puncte

8. Victor Darii - Epson L220. 18 puncte

9. George Tudose - Sandisk Extreme SD 32GB. 17 puncte

10. Andrei Alexa - Sandisk Extreme SD 32GB. 17 puncte


Câștigătorii concursului de articole sunt:

Locul 1 - Laura David: Unicitatea fotografului din tine. Premiul este constituit de o licență Smart Albums și un pachet de preset-uri Lightroom Mastin Labs.

Locul 2 - Sorina Catană: Relația fotograf-client. Premiul este constituit de o licență Smart Albums.

Locul 3 - Mircea Turdean: Cum alegi fotograful de nuntă. Premiul este constituit de o temă Wordpress FloThemes.

Articolele vor fi publicate pe blogul WeddingStaff și în social media în perioada următoare. Bravo tuturor participanților și mulțumim pentru efort.

Mulțumim partenerilor pentru susținere și ajutor:


Vrei să citești mai mult?