WeddingStaff: Alin, felicitari pentru castigarea concursului organizat de www.weddingstaff.ro  din luna Ianuarie!

Alin Glod: Multumesc


W S: Cum ti s-a parut? Ce parere ai despre juriu? Vei mai participa si la urmatoarele concursuri?

A G: Concurenta a fost stransa, am ramas placut impresionat de fotografiile participante, sincer sunt cateva extraordinare.
Binenteles ca o sa particip la fiecare concurs... de pe weddingstaff.ro.


W S: Alin, de cand fotografiezi?

Am inceput sa fotografiez din 2005 cand mi-am achizitionat primul aparat foto profesional.


W S:  Ai pasit direct in era digitala sau ai fotografiat si pe film ?

Da, am inceput direct in era digitala. Dar, binenteles fotografiez si pe film, dar destul de rar.


W S: De cat timp faci fotografie de nunta?

Pina in 2005 am fost cameraman, doar cochetam cu fotografia. In  mod exclusiv fotograf sunt din anul 2007.


W S: Pe site-ul tau am vazut ca abordezi mai multe domenii din fotografie. Poti sa ne povestesti ceva despre ele?

Da, asa este, fotografia are foarte multe domenii, ca fotograf trebuie sa cunosti cat mai multe stiluri si sa poti acoperii cu succes cat mai multe domenii. Incepand cu: fotografia de eveniment, maternitate, corporate, iar mai nou am abordat fotografia tehnologica care tine de corporate, dar segmentul cel mai mare pe care-l deservesc in fotografie este cel de eveniment. Un fotograf de eveniment trebuie sa stie foarte multe stiluri, sa le combine, sa ia decizii intr-un timp scurt, daca nu face acest lucru rateaza foarte multe imagini, practic, trebuie sa fie foarte bine pregatit tehnic si practic, sa iti cunosti echipamentul la perfectie, sa sti sa  folosesti orice sursa de lumina in beneficiul tau, dar nu in ultimul rand sa iti dezvolti acel simt ca sa anticipezi ce urmeaza...


W S: Alin, cum se impaca fotografia de nunta cu viata de familie? Cand ceilalti au weekend, tu practic esti la munca.

In acest moment este ok. Ne-am obisnuit sa fie asa, sa ne facem concediul dupa programarile evenimentelor, daca sunt liber si ma intalnesc pe strada cu prietenii sau cunoscutii, sambata, dupa salut urmeaza intrebarea lor: Nu esti la nunta? Oricum in timpul saptamanii am  multa treaba: prelucrez materialele, fac sedintele foto dupa nunta si ma intalnesc cu clientii.


W S: Sotia ta te insoteste la evenimente, fotografiati impreuna sau mergi insotit de un asistent?

Inca, sotia mea nu ma insoteste la evenimente, dar e cel mai bun critic al meu, de fiecare data cand prelucrez materialele si sunt intr-un impas, ii cer sfatul..., sau ma intorc de la un eveniment si discutam momentele „fierbinti” care s-au petrecut, este practic partenerul meu cu care ma sfatuiesc in privinta activitatii de fotograf. Conduc studioul meu „Studio Nunti – www.studionunti.ro”in care prestam si servicii video, dar pana acum, nu prea am avut nevoie de un asistent, am cameramanul care face parte tot din echipa mea cu care ne ajutam reciproc.


W S: Totul a inceput din pasiune? Ai trecut apoi de la pasiune la profesie/job? 

Da, din pasiune... La inceputuri, adica incepand cu anul 2000 printre alte job-uri colaboram cu o televiziune, am fost cameraman de stiri, faceam reportaje, emisiuni in direct, editam materialele video, am ajuns regizor de emisie, a fost un mediu profesional unde m-am format, unde m-am perfectionat. Printr-o intamplare am trecut sa filmez si nunti, iar mai tarziu am trecut la fotografia profesionala si acum este jobul meu principal.


W S: Se mai pastreaza acea traire cand descarci cardurile si incepi sa prelucrezi, despre care vorbesc pasionatii de fotografie?

Acea traire apare in timpul cand fotografiez, daca am cateva clipe de pauza si verific cateva imagini mai in detaliu, vad imaginile si sunt multumit de ele, pe unele chiar mi le-am dorit la portofoliu, iar cand ajung sa le prelucrez, am rezultatul final si cand vad ochii clientilor mei ca sunt bucurosi si impresionati de serviciile mele, atunci am multumirea ca mi-am facut treaba.


W S: Cum arata nunta perfecta in viziunea ta?

Toate nuntile pot fi perfecte, fiecare mireasa isi doreste sa aiba o nunta perfecta, adica totul sa se desfasoare conform programului, sa nu existe incidente, probleme, intarzieri, etc. dar,  sunt foarte multi factori care intervin asupra unui eveniment de aceea se spune ca are o natura imprevizibila iar acest lucru il face unic.


W S: In timpul acestor ani sunt sigur ca ai avut un moment mai greu despre care spui ca a fost cel mai greu. Poti sa ne povestesti despre el?

Sincer, nu am avut asa ceva pana acum, sper sa nu fie...


W S: Ce nu iti place la o nunta? Ce moment? Ce obicei?

Exista un obicei in zona noastra a Clujului si nu numai, cand suntem in timpul nuntii  in casa la mire sau la mireasa iar maestul de ceremonii (starostele sau vornicul) spune despre mire si mireasa ca „isi cere iertare de la parinti daca le-a gresit cu ceva, sa ii ierte” – urasc aceste momente, toata lumea plange. Nunta este un eveniment fericit, toata lumea trebuie sa se bucure, am intalnit situatii in care au avut reprize de plans cu miri impreuna cu parintii pana la receptia de la restaurant pe tema aceasta...dar situatia asta e din ce in ce mai rar...


W S: Cine si ce te tine in Romania? Te-ai gandit sa pleci?

Oricine are libera alegere, sunt preocupat de modalitatile extinderii afacerii atat in tara cat si in strainatate.


W S: Esti disponibil ptr calatorii? Ai fi dispus sa fotografiezi o nunta in alta parte decat in Romania?

Binenteles, vreau sa calatoresc cat mai mult, sa fotografiez locatii noi, imi doresc acest lucru, abia astept... am inceput cateva colaborari in strainatate, sper sa fie bine...


W S: Sunt sigur ca ai fotografi pe care ii urmaresti. Poti sa ne spui doua trei nume?

Marcus Bell, Wayne Radford, dar nu in ultimul rand Jerry Ghionis si Yervant.


W S: Cu care din fotografii tai preferati ai vrea sa fotografiezi o nunta anul acesta? 

Asta e cea mai grea intrebare...Imi va face placere cu oricare fotograf de pe weddingstaff.ro

Intreg portofoliul lui Alin il puteti vizualiza aici: www.glod.ro


Vrei să citești mai mult?